Menü

Türkiyedeki En İyi Müzeler - Etkileyici Müzeler

Türkiyedeki En İyi Müzeler - Etkileyici Müzeler

Türkiyedeki En İyi Müzeler - Etkileyici Müzeler

Geçmişten günümüze gelen anıtların, yapıların ve kazılar sırasında bulunan materyallerin sergilendiği yerlere müze denir. Bu yapılar bilim ve sanat gibi konuları dahil edebilirken, bulunduğu dönemin izlerini de taşıyabilmektedir. Giysi, yemek kabı ve savaş ekipmanlarından, yapıtlara ve zamanın yerleşim yerleri hakkında fikir veren bu alanlar da müze içerisindedir. Bu sebeple kimi müzeler kapalı bir ortamdayken kimileri de açık hava müzesi olarak adlandırılır. Şimdi sizler için hazırlamış olduğumuz Türkiye’de Ki En İyi Müzeler – Etkileyici Müzeler adlı içeriğimize hemen geçelim.

Türkiye’de Ki En Popüler Müzeler

Ülkemizde çok sayıda müze bulunmaktadır. Ancak herkesin en az bir kere adını duyduğu ve hatta ülkemize turist çeken özel müzelerimiz de bulunmaktadır. Bunlardan birkaçı şunlardır:

Topkapı Sarayı - İstanbul
İstanbul’un fethinin ardından Fatih Sultan Mehmet’in isteği üzerine yapılmıştır. 1460 yılında yapımına başlanan bu saray 1478 yılında tamamlanmıştır. 3 Nisan 1924 yılında ise Müze halini almıştır. Dünyanın en büyük saray müzelerinden olan Topkapı Sarayı aynı zamanda ülkemizin en ikonik bölgelerinden birinde bulunmaktadır. Firmamız viptransfer’de bu bölgeye ulaşmak isteyen kişiler için hem havalimanı transfer hizmeti hem de doğrudan bölgeye ulaşım hizmeti sağlamaktadır.

Zeugma Mozaik Müzesi – Gaziantep
Ülkemizde ki kuşkusuz en önemli bir diğer müze ise Zeugma Mozaik Müzesi’dir. Bu bölge arkeologlar, sanat tarihçileri ve aynı zamanda kültür merakı olan herkesin mutlaka gidip görmesi gereken en önemli bölgelerden birisidir. Ayrıca pek çok yerde adını duyduğumuz Çingene Kızı Mozaiği de burada bulunmaktadır.

Mevlana Müzesi – Konya
Mevlana Türbesi olarak da anılan bu yapı eskiden Mevlana’nın dergâhıdır. 1926 senesinden bu zamana kadar ise Müze olarak faaliyet göstermektedir. Çok fazla ilgi çekici yanı bulunan bu yapı kesinlikle gezilip görülmesi gereken yerlerden biridir. Ulaşım sağlamak için havalimanına kadar taşıma sürecinizi güvenle ve uygun fiyatlı olarak sağlamaktayız.

Etnografya Müzesi – Ankara
Bu müze, Kurtuluş Savaşı sırasında Cuma Namazlarının kılındığı yere kurulmuştur. Arkeoloji müzesi olarak kullanılması düşünülmüştür. Fakat daha sonrasında Resim ve Heykel Müzesi olmuştur. Bölgede Selçuklu devrinden bu zamana kadar gelen sanat eserleri sergilenmektedir. Aynı zamanda çakmaklı tabancalar,  kılıçlar, yaylar, oklar, kahve tepsisi, taslar, mum makasları ve damat tıraş takımları gibi çok sayıda alet edevat sergilenmektedir. 

Alacahöyük Müzesi – Çorum
Çorum’un Alacahöyük beldesinde yer alan bu müze zamanında Hititlerin önemli bir kültür sanat merkezidir. Tam 4 uygarlığın açığa çıktığı bu bölge çok zengin tarihsel veriler taşımaktadır. Mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerin ilk sıralarında yer almaktadır.

Özel Şoförlü Müze Ulaşımı – Müze Transferi
Eğer sizlerde oturmuş olduğunuz bölgeden yukarıdaki müzeler ve daha fazlasına ulaşım sağlamak istiyorsanız firmamızı güvenle tercih edebilirsiniz. Her bölgeden havalimanına ulaşımınızı tam zamanında ve çok uygun fiyatlara sağlamaktayız. 22 yıllık hem ülke içi hem de yurt dışı taşımacılığı ile ihtiyacınız olan en iyi hizmeti sağlamaktayız. İsterseniz direkt olarak konuma, isterseniz de konuma ulaşmak için havalimanına transferinizi güvenle sağlamaktayız. Hemen bizimle iletişime geçebilir ya da ana sayfamızdan direkt olarak işlemi başlatabilirsiniz.
 

250